homesitemapcontactA+

Oproepen

Aandachtstraining Op Cognitie En Brein

Aandachtstraining op cognitie en brein

VUmc zoekt mensen met MS én gezonde proefpersonen voor een aandachtstraining op cognitie en brein. Met dit onderzoek wil VUmc nagaan hoe compensatie in de hersenen werkt door de effecten van een aandachtstraining op cognitie en het brein te onderzoeken.
Lees meer
  • 08-02-2017
VUmc Zoekt Testers Voor Onderzoek

VUmc zoekt testers voor onderzoek

Het VUmc zoekt mensen met MS die nog niet eerder een neuropsychologisch onderzoek hebben gedaan (of heel lang geleden voor het laatst), om een aantal testen op een iPad te volbrengen en te beoordelen op begrijpelijkheid en zelfstandige uitvoerbaarheid.
Lees meer
  • 08-02-2017
Meedoen Aan Online Cognitieve Training?

Meedoen aan online cognitieve training?

Voor dit onderzoek zoekt het VUmc nog personen met MS die het cognitief trainingsprogramma willen doorlopen. De cognitieve training is drie keer per week, gedurende acht weken. De training verloopt via de computer, verbonden met het internet.
Lees meer
  • 01-02-2017
Onderzoek VUmc Naar Cognitieve Functioneren

Onderzoek VUmc naar cognitieve functioneren

Het VUmc zoekt deelnemers voor wetenschappelijk onderzoek waarbij ze geïnteresseerd zijn in het cognitieve functioneren. Ze zoeken mensen die ongeveer 4-6 jaar standaardmedicatie of Tysabri gebruiken en mensen die bijna of zojuist gestart zijn met Fingolimod.
Lees meer
  • 13-01-2017
VUmc Onderzoekt Schade Aan Hersenen

VUmc onderzoekt schade aan hersenen

Gezocht: RRMS patiënten en gezonde controles voor een nieuwe wetenschappelijke studie in het VUmc. Waarom dit onderzoek? Tijdens dit onderzoek willen we meer inzicht krijgen in het proces van schadevorming in de hersenen van RRMS-patiënten.
Lees meer
  • 05-01-2017
Ben Je In 1966 Geboren? Doe Dan Mee!

Ben je in 1966 geboren? Doe dan mee!

Met de ene mens met MS gaat het lange tijd relatief goed, terwijl de ander al snel veel beperkingen heeft. Waarom is dat zo? Project Y, een grote studie onder alle Nederlanders met MS die in 1966 geboren zijn, moet…

Lees meer
  • 03-08-2016
Gezocht: Vrijwilligers Voor MS-telefoon

Gezocht: vrijwilligers voor MS-telefoon

De MS-telefoon is een dienstverlening van de MS Vereniging. Het telefoonteam biedt ervaringskennis en een luisterend oor aan iedereen die belt met vragen rondom MS. Zo helpt de MS-telefoon bellers een stukje verder op weg bij praktische en emotionele problemen.…

Lees meer
  • 10-09-2015
De Oplossing Zit In De Hersenen

De oplossing zit in de hersenen

MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. De Nederlandse Hersenbank (NHB) verzamelt hersenweefsel van overleden donoren met een hersenaandoening, zoals MS, én van donoren zonder neurologische aandoening.
Lees meer
  • 04-12-2014
  • 1
  • 2