homesitemapcontactA+

Blog Floris

Naar Lissabon!

Naar Lissabon!

Daar staat ze dan. Mijn vrouw. In Lissabon. Tijdens een congres. Op een podium. 270 man in de zaal. Ze begint te spreken. In het Engels. Over haar leven met MS. Hoe de eerste verschijnselen van MS begonnen. Hoe de gesprekken volgden met de neuroloog.
Lees meer
  • 06-03-2017
Lieve Lieverd

Lieve lieverd

Lieve lieverd, deze brief schrijf ik aan jou. Sinds juni 2012 zijn wij samen en sinds maart 2013 weten we dat jij de diagnose MS hebt. Die beginperiode was zwaar. Een tijd van besef, praten en accepteren.
Lees meer
  • 13-02-2017
Gevallen

Gevallen

11 januari 2017, een woensdag waarop wij te horen kregen dat er op de MRI-scan geen nieuwe vlekjes te zien waren en dat de bestaande vlekjes geen activiteit lieten zien. Wow! Goed nieuws! We stonden met 10 minuten weer buiten.
Lees meer
  • 23-01-2017
Terugblik

Terugblik

2016 was voor mij een zeer bewogen jaar. Eind 2015 ben ik begonnen als blogger voor MSweb. Na het toesturen van maar liefst drie verhalen vond de redactie dat ik goed genoeg was om verhalen te schrijven voor MSweb. Iets waar ik echt heel trots op ben!
Lees meer
  • 02-01-2017
Ik Maak Me Zorgen

Ik maak me zorgen

Eigenlijk wilde ik een verhaal schrijven over die bewuste feestavond. Die avond waarop mijn vrouw keihard heeft gewerkt en waar ik mij onbewust best wel druk om maakte. Ik heb er over geschreven in mijn vorige blog. Maar sinds gister heb ik andere zorgen. Nou ja, zorgen...
Lees meer
  • 12-12-2016
Terechte Zorgen?

Terechte zorgen?

“Schat, misschien moet je maar een mail sturen en aangeven dat je MS hebt?” zeg ik met opgetrokken schouders. “Ja, misschien” is haar korte antwoord. Waar gaan we aan beginnen? Pfff. Dit worden twee heerlijke weken.
Lees meer
  • 21-11-2016
Solliciteren En MS, Hoe Doe Jij Dat?

Solliciteren en MS, hoe doe jij dat?

"Hoe én wanneer zal ik vertellen dat ik MS heb?”, vroeg ze aan mij. Goede vraag, dacht ik. Ik weet niet wat de regels zijn maar ik weet wel dat werkgevers een proefperiode instellen waarin beide partijen aan elkaar kunnen 'wennen'. Als je dan vertelt dat je MS hebt .....
Lees meer
  • 31-10-2016
Weg…

Weg…

Nog even mijn telefoon checken. Nog geen bericht. Dat betekent dat je nog onderweg bent. Ik moet even iets doen. Laptop weer open. Oh ja, dat blog voor MSweb. Ik pak een glas water, kopje thee en ik begin met typen.
Lees meer
  • 10-10-2016
Mr. & M(r)S.

Mr. & M(r)S.

Omstreeks 13:00 uur stond ik voor de deur van haar ouderlijk huis. Ik mocht aanbellen. Ik heb nog nooit zo graag willen aanbellen. Na het aanbellen begon ik op de deur te bonzen. "Doe die deur open! Ik wil mijn vrouw zien..." En de deur ging open.
Lees meer
  • 18-09-2016

Aubagio

Het klinkt heel bizar maar binnen vijf minuten beslissen we dat we voorlopig geen tweede kind nemen. BAM! De deur dicht. Of nee, toch nog op een kier. De aardige mevrouw geeft aan dat Aubagio uit je lichaam gewassen kan worden.
Lees meer
  • 31-08-2016