homesitemapcontactA+

Dossiers

Algemeen
097vp-pillen-plaatjeOnderzoek naar meerdere hier genoemde medicijnen tegelijk, al dan niet vergelijkend of naar nog nieuwere medcijnen

Aubagio (teriflunomide)
aubagioTeriflunomide of Aubagio® wordt verkocht door de firma Sanofi-Aventis. Het grijpt in op het ontstaan van ontstekingen door het afremmen van de daarvoor nodige productie van pyrimidine

Fampyra (dalfampridine of fampridine)
dossiers-130528-fampridineAlles over Fampyra®) (dalfampridine) dat eerder in de rubriek MS-onderzoek of de Nieuwsrubriek van MSweb heeft gestaan. In de VS heet het middel Ampyra.

Gilenya (fingolimod)
fp-dossiers-gilenyaFingolimod, het eerste medicijn in pilvorm tegen MS, is onder de merknaam Gilenya® als tweedelijns middel op recept verkrijgbaar.

Lemtrada (alemtuzumab)
fp-dossiers-lemtradaLemtrada, ook bekend als Alemtuzumab of Campath, is goedgekeurd door de EC als behandeling voor mensen met RR MS. Lemtrada en Aubagio zijn ontwikkeld door Genzyme, Sanofi.

Plegridy TM
fp-dossiers-plegridyPlegridy is een interferon maar dan ‘gePEGyleerd’. ‘PEG’ staat voor Poly Ethyleen Glycol. PEG wordt ondermeer toegepast om eiwitten voor medisch gebruik langer in het bloed te houden.

Tecfidera (fumaarzuur) v/h BG-12
dossiers-130528-b20Tecfidera (voorheen BG-12) een pil voor de RR vorm van MS, ontwikkelt door Biogen. Het middel heeft goedkeuring van de Amerikaanse FDA en wordt verkocht onder de naam Tecfidera. Het middel is gemaakt van dimethylfumaraat of fumaarzuur.

Dierproeven
dierproeven ErasmusMCNieuwsberichten over Proefdieren en proefdiervrij eerder verschenen in de rubriek Actueel en artikelen in MSzien of de rubriek MS-onderzoek.

Stamcellen
fp-dossiers-stamcellenMet name nieuwsberichten over Stamcellen die eerder zijn verschenen in de Nieuwsrubriek en enkele artikelen uit de rubriek MS-onderzoek.