homesitemapcontactA+

Therapeutisch

Lange Termijn Stamceltherapie

Lange termijn stamceltherapie

Een groot retrospectief onderzoek heeft uitgewezen dat bij 46 procent van de mensen met agressieve MS, die een stamceltransplantatie hadden ondergaan, de MS na 5 jaar nog niet verergerd was.
Lees meer
  • 18-03-2017
Δ9-THC Tegen Spasticiteit In MS

Δ9-THC tegen spasticiteit in MS

Onderzoekers van het Center of Human Drug Research hebben de stof Δ9-Tetrahydrocannabinol (Δ9-THC) onderzocht op de verdraagzaamheid en werkzaamheid in mensen met progressieve MS. Zij vonden dat Δ9-THC mogelijk een rol kan spelen in behandeling van spasticiteit en neuropathische pijn bij mensen met PP MS.
Lees meer
  • 10-03-2017
Anticonceptiepil En MS

Anticonceptiepil en MS

Het doel van deze studie is observeren of het gebruik van orale voorbehoedsmiddelen samenhangt met een afgenomen risico op terugvallen bij vrouwen met MS. Er is onzekerheid over het effect van orale voorbehoedsmiddelen op het verloop van MS.
Lees meer
  • 21-02-2017
Meerdere Effecten Fampyra

Meerdere effecten Fampyra

Fampyra is een medicijn dat bij een deel van de mensen met MS de loopfunctie verbetert. Duitse onderzoekers hebben aangetoond dat het middel bij sommige mensen ook het cognitieve functioneren verbetert en dat moeheid en depressieve gevoelens erdoor afnemen.
Lees meer
  • 17-02-2017
Verband Tussen Conditie En Cognitie In MS

Verband tussen conditie en cognitie in MS

Onderzoekers uit de Verenigde Staten en Engeland hebben aangetoond dat er een verband is tussen een slechter uithoudingsvermogen en cognitieve klachten. Dit zien zij in een groep mensen met MS die slechter scoort op tests die verwerkingssnelheid meten.
Lees meer
  • 10-02-2017
Progressieve MS Verbetert Na Biotin

Progressieve MS verbetert na biotin

Behandeling met een hoge dosis van het medicijn biotin (MD1003) zorgt voor een blijvend effect op de MS gerelateerde invaliditeit in een subgroep van mensen met progressieve MS. Ook heeft biotin niet veel bijwerkingen.
Lees meer
  • 27-01-2017
Zinbryta Werkt Beter Dan Interferon-β-1a

Zinbryta werkt beter dan Interferon-β-1a

Er is weer een nieuw medicijn op de markt gekomen tegen relapsing remitting MS, Zinbryta (daclizumab). Het heeft voornamelijk milde en matig ernstige bijwerkingen en je hoeft het maar een keer per maand onderhuids te injecteren. Daclizumab, de werkzame stof in Zinbryta, werkt op twee manieren.
Lees meer
  • 23-12-2016
Behandelen Van MS Met Fingolimod

Behandelen van MS met Fingolimod

Dit Deens onderzoek had als doel om het effect en de veiligheid van Fingolimod bij mensen met MS te testen. Hierbij werd de aandacht vooral gericht op bijwerkingen in de longen en het hart bij het begin van de behandeling.
Lees meer
  • 16-12-2016
Gunstig Effect Alemtuzumab Bij RRMS

Gunstig effect alemtuzumab bij RRMS

Uit recent onderzoek blijkt dat behandeling met alemtuzumab bij mensen met actieve RRMS gunstig uitwerkt. Het middel is in staat reeds bestaande handicaps bij mensen met RRMS te keren.
Lees meer
  • 02-12-2016
Klapvoet Corrigeren Met STIMuSTEP

Klapvoet corrigeren met STIMuSTEP

Een klapvoet is een echt probleem voor mensen met MS. Het STIMuSTEP implantaat is een doeltreffende ingreep voor het corrigeren van een klapvoet. Een klapvoet verlaagt de veiligheid en de efficiëntie van lopen. Elektrische stimulatie kan een klapvoet corrigeren door dorsaalflexie te veroorzaken.
Lees meer
  • 25-11-2016