homesitemapcontactA+

Blikvanger

Klimmen Tegen MS

Klimmen tegen MS

Op zondag 10 juni 2018 is het weer zo ver. De top van de Mont Ventoux wordt weer bedwongen én zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor de strijd tegen MS. Kom in beweging! Schrijf je nu in voor de 8e editie van Klimmen tegen MS.
Lees meer
  • 28-11-2017
“Leef Je Passie!”

“Leef je passie!”

Behalve MSwebber is ‘onze’ Marijn de Vries ook actief als comedian - sinds een tijdje samen met zijn collega Sem Bannenberg. Na een aantal optredens in eigen land wagen ze nu de sprong naar het buitenland. Het duo is te zien op het Fringe festival in Edinburgh.
Lees meer
  • 18-08-2017
Inspirerende MS-wetenschapsdag

Inspirerende MS-wetenschapsdag

Op zaterdag 25 maart organiseerde VUmc MS Centrum Amsterdam een MS-wetenschapsdag. De 170 bezoekers kregen een update van het wetenschappelijk MS-onderzoek. Presentatie 'Welk onderzoek wordt gedaan om MS beter te begrijpen?' nu ook online!
Lees meer
  • 13-04-2017
App Die Goede En Slechte Dagen Meet

App die goede en slechte dagen meet

Afgelopen mei heeft een team van Schuberg Philis en Many2More de MS Hackathon gewonnen met de Neurokeys App. Met behulp van deze App kan het standaard toetsenbord op je smartphone of tablet worden vervangen door een intelligent Neurokeys toetsenbord.
Lees meer
  • 25-10-2016
Arena MoveS – Traplopen Tegen MS

Arena MoveS – traplopen tegen MS

Afgelopen 9 juli vond de eerste Arena MoveS plaats in, je raadt het misschien al, de Amsterdam Arena. Het doel was geld inzamelen voor onderzoek naar MS door de trappen van het stadion te beklimmen.
Lees meer
  • 19-07-2016
Videocolleges Over MS

Videocolleges over MS

Het stimuleren van de uitwisseling van kennis tussen wetenschappers en patiënten; dat is waar het project Wetenschap voor Patiënten (WvP) om draait. In samenwerking met patiëntenverenigingen, waaronder de MS Vereniging, geven wetenschappers korte videocolleges over actuele thema’s van het specifieke…

Lees meer
  • 27-04-2015
MS, Zo Zit Dat!

MS, zo zit dat!

Ouders en grootouders: OPGELET. Hier kun je lezen over een boekje wat je kan helpen de moeilijke en ingewikkelde ziekte die multiple sclerose is aan kinderen uit te leggen. En kinderen die een spreekbeurt in de klas willen houden, kunnen het boekje ook aanvragen.
Lees meer
  • 12-11-2014