homesitemapcontactA+

Brein Blogs

Quinten van Geest
fp-breinblog-quintenQuinten van Geest is promovendus op de afdeling Anatomie & Neuro- wetenschappen en doet onderzoek naar cognitieve problemen bij MS. Rond de 60 procent van de mensen met MS ervaart problemen met cognitie. Er bestaat nog geen effectieve behandeling voor deze klachten. Onderzoek is daarom belangrijk. Quinten deelt hier zijn ervaringen en inzichten met ons.

Kenneth Hulst
In 2013 was Kenneth Hulst 6e jaars student geneeskunde. Om de opleiding tot basisarts af te ronden volgde hij een wetenschappelijke stage naar MS waarbij hij zich ‘voor het eerst in zijn leven’ bezighield met zelf onderzoek doen, samen met ervaren onderzoekers. Kenneth heeft zijn indrukken en inhoudelijke ideeën via deze Blog met ons gedeeld.

Svenja Kiljan
fp-breinblog-svenja Svenja Kiljan (Psychobiologie, UvA) rondde met deze stage haar bachelor psychobiologie af in 2013.
Zij deed onderzoek naar de invloed van het medicijn Natalizumab op cognitie en functionele connectiviteit tussen de hippocampus en andere grijze stof structuren bij mensen met multiple sclerose.

Myrte Strik
Myrte Strik (Master Neurowetenschappen, VU) zat in 2013 in het eerste jaar van de master neurowetenschappen. Tijdens haar stage deed ze onderzoek naar structurele connectiviteit in het brein van mensen met MS. Ze keek of er bij deze mensen een relatie is tussen eventuele structurele veranderingen en cognitieve klachten.