homesitemapcontactA+

eHealth

Geert-Jan Blogt Over E-health

Geert-Jan blogt over e-health

Van 20 t/m 26 januari 2018 is het e-healthweek. Daarom blogt Geert-Jan deze keer over zijn ervaringen met e-health. "E-health is ‘booming’. In deze gezondheidszorg 2.0, of is het al 3.0, wordt er gebruik gemaakt van informatica, het internet en allerlei apps. Raar? Eng? Misschien, maar het is de toekomst."
Lees meer
  • 25-01-2018
Zorg Steeds Digitaler

Zorg steeds digitaler

Naast MSweb, het forum en een heleboel facebookgroepen - ook allemaal door mensen met MS zelf opgezet en onderhouden - ontstaat nu ook een professioneel aanbod op het gebied van e-health, specifiek voor mensen met MS. Wij zetten een paar Nederlandse voorbeelden op een rij.
Lees meer
  • 24-01-2018
E-health In Kaart

E-health in kaart

Kort en bondig alles wat je moet weten over digitale zorg. Artikel uit het 'Supporter' magazine van PGOsupport waarin men onder meer uitlegt dat e-health niet betekent dat zorg volledig digitaal wordt. Het gaat om een goed samenspel van digitale toepassingen en contacten met een zorgverlener.
Lees meer
  • 23-01-2018
E-health: Digitale Hulp Bij Zorg

E-health: digitale hulp bij zorg

Het is eigenlijk een gek woord: e-health. Het doet denken aan een hippe app voor gezondheidsfreaks; in werkelijkheid is het een containerbegrip voor allerhande digitale toepassingen en elektronische hulpmiddelen voor de zorg aan de (vaak chronische) zorggebruiker. Maar wat heeft de mens met MS eraan?
Lees meer
  • 20-01-2018
Start E-health Week 2018

Start e-health week 2018

De week van 20 tot en met 26 januari 2018 is uitgeroepen tot e-health week. Doel van deze week is informeren – inspireren- verbinden - leren en toepassen. Zien en ervaren wat e-health kan betekenen voor burger, patiënt en zorgverlener.
Lees meer
  • 17-01-2018
E-health En Betrokkenheid

E-health en betrokkenheid

Het succes van e-health-toepassingen hangt af van de betrokkenheid van patiënten tijdens de ontwikkeling en implementatie ervan. Dit vraagt om samenwerking tussen ontwikkelaars, patiënten en zorgverleners, concludeert Martine Huygens in haar proefschrift waarop zij 11 januari 2018 in Maastricht promoveert.
Lees meer
  • 10-01-2018
Grotere Rol Voor E-health

Grotere rol voor e-health

Hoe geven we patiënten met een chronische ziekte meer eigen regie? Hoe zorgen we ervoor dat een consult bij de arts geen momentopname is? Met deze vragen in het achterhoofd ontwikkelde reumatoloog Wouter Bos de ReumaMeter app.
Lees meer
  • 02-01-2018