homesitemapcontactA+

Veel geld voor MS onderzoek

Groot bedrag voor nieuwe MS Onderzoeksprojecten

Tijdens de subsidieronde 2017 van de MS Society kwamen 13 nieuwe onderzoeksprojecten ten behoeve van MS in aanmerking voor financiering. Deze projecten kunnen worden verdeeld over vier  onderzoeksgebieden:

  • Veel geld voor MS onderzoeksymptoommanagement;
  • verbetering van zorgverlening voor en ondersteuning van de patiënt;
  • ontwikkelen van nieuwe behandelingen voor zowel RRMS als PPMS, zoals her-programmeren van hersencellen;
  • onderzoek om meer inzicht in de oorzaken van MS te krijgen.

Wijze van besluiten

De wijze waarop werd besloten welke onderzoeken voor financiering in aanmerking kwamen was zeer bijzonder. Deze beslissing lag niet alleen in handen van wetenschappers, maar werd genomen samen met allen die bij MS betrokken waren.

Met name mensen met MS spelen een centrale rol in de besluitvorming welke onderzoeken voor hen van belang zijn en moeten worden gefinancierd. Wanneer toponderzoekers nauw samenwerken met mensen met MS, kunnen de meest relevante onderzoeken worden gevonden.

Conclusie

Alleen onderzoek van topkwaliteit dat antwoord geeft op sleutelvragen van mensen met MS, wordt gefinancierd. Dit garandeert dat met de noden en belangen van mensen met MS rekening wordt gehouden en dat de onderzoeken bovendien op een manier worden overgebracht die voor iedereen in de MS gemeenschap toegankelijk is.

Bron: www.mssociety.org.uk/

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *