homesitemapcontactA+

Amsterdam kandidaat voor vestiging EMA

In een brief aan de Europese Raad en de Commissie heeft Nederland laten weten het Europees medicijnagentschap EMA volledig te ondersteunen bij een verhuizing van Londen naar Amsterdam.

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS): ‘Het werk dat EMA doet is cruciaal voor de veiligheid van onze geneesmiddelen en daarmee voor alle patiënten in Europa. Dat werk mag niet verstoord raken. Nederland biedt alle faciliteiten die nodig zijn om een snelle en efficiënte verhuizing mogelijk te maken. Nederland  (…) is de perfecte plek om de EMA na de Brexit te huisvesten.’

Naast een zeer goede en bereikbare locatie voor het hoofdkantoor, zullen de EMA medewerkers behoefte hebben aan huisvesting, internationale scholen, goede gezondheidszorg en toegang tot de arbeidsmarkt voor hun partners. Door nauwe  samenwerking van alle stakeholders in de regio Amsterdam kan Nederland garanderen dat EMA een toplocatie krijgt op max 15 minuten van een van de grootste vliegvelden van Europa, met een zeer goed pakket aan voorzieningen voor de staf en de 65000 bezoekers.

EMA
De EMA is verantwoordelijk voor de beoordeling van de werkzaamheid, kwaliteit en veiligheid van nieuwe geneesmiddelen die op de Europese markt worden toegelaten. De EMA ziet toe op de veiligheid van al toegelaten medicijnen en bevordert het onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Jaarlijks organiseert EMA honderden bijeenkomsten waaraan duizenden experts uit Europa en daarbuiten deelnemen. Bij EMA werken ongeveer 900 hooggekwalificeerde medewerkers, die afkomstig zijn uit alle EU-lidstaten.

De besluitvormingsprocedure over de hervestiging van de EMA zal naar verwachting op korte termijn op Europees niveau worden vastgesteld.

Bron: Rijksoverheid

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *