homesitemapcontactA+

App om te tanken

Gratis App ‘FuelService’ voor bestuurders met beperking

Met de gratis App fuelService kunnen bestuurders met een beperking hulp regelen bij het tanken. De App is simpel in gebruik, voor bestuurders én voor tankstations.

App om te tanken“Om te voorkomen dat je voor niets rijdt, kun je met de app vooraf checken welk benzinestation je kan helpen. Daarnaast kun je bij aankomst melden bij welke pomp je geholpen wilt worden.” zegt Corinne Jeanmaire, initiatiefneemster van fuelService in Nederland en zelf rolstoelgebruiker.

250 Nederlandse Shell-stations

FuelService ging eerder dit jaar van start in het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels zijn daar 2.000 tankstations bij aangesloten. Shell heeft zich als eerste Nederlands energiebedrijf aan de App verbonden. Op dit moment zijn 250 tankstations in de App te vinden.

Oproep andere benzinemerken

Otwin van Dijk, oud-Tweede-Kamerlid en voorzitter van Stichting Keurmerk voor Toegankelijkheid over de nieuwe App: “fuelService draagt op een slimme en praktische manier bij aan de oplossing van een van de grootste uitdagingen voor gehandicapte autobestuurders.

Van Dijk roept andere oliemaatschappijen op zich bij dit initiatief aan te sluiten. Toegankelijkheid moet de norm worden, ook bij tankstations!”. Ieder(in) sluit zich bij deze oproep aan.
Meer informatie op https://fuelservice.org/nl/index.html

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *