homesitemapcontactA+

Beste Zorgidee 2017

De Trapleuningverlenger van Jeremy en Joël Blom is door het Nederlandse publiek verkozen tot ‘Beste Zorgidee 2017’. De fysiotherapeuten ontvingen een startkapitaal van € 10.000 uit handen van jurylid Pieter van den Hoogenband.

Beste zorgidee 2017De Trapleuningverlenger zorgt ervoor dat mensen die slecht ter been zijn makkelijker de trap op komen. Fysiotherapeuten Jeremy en Joël Blom  komen regelmatig bij mensen thuis. Als je de trapleuning nodig hebt om naar boven te komen, bijvoorbeeld omdat de badkamer boven is, is het laatste stukje trap door het ontbreken van de leuning vaak een groot probleem.

Doeltreffende oplossing

Jeremy en Joël bedachten een simpele en doeltreffende oplossing: de Trapleuningverlenger, een eenvoudig maar effectief hulpmiddel. Met behulp van de computer maakten zij een prototype dat heel eenvoudig over het einde van de leuning te schuiven is.

“Ik denk dat veel mensen dit probleem zullen herkennen,” meent jurylid Pieter Hasekamp: “Als je de trapleuning nodig hebt om naar boven te lopen, dan is die laatste trede toch lastig als de leuning ophoudt. De Trapleuningverlenger lijkt me een erg praktische oplossing.”

480 ideeën, 3.600 keer gestemd

De finale van de tiende editie van Het Beste Zorgidee werd gepresenteerd door hockeyster Elsemieke Havenga. De jury koos de 3 finalisten uit 480 inzendingen. Afgelopen weken werden er 3.600 stemmen uitgebracht.

De jury bestond uit Louise Gunning (hoogleraar Gezondheid en Maatschappij aan de Universiteit van Amsterdam), Pieter van den Hoogenband (olympisch zwemkampioen) Pieter Hasekamp (directeur-generaal bij het ministerie van Financiën) en Erno Kleijnenberg (voormalig bestuursvoorzitter ONVZ).

Bron: www.beste.zorgidee.nl

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *