homesitemapcontactA+

Betere zorg verpleeghuizen: 1,3 miljard

Om alle verpleeghuizen zorg volgens het vastgestelde kwaliteitskader te laten leveren is 1,3 miljard euro nodig, becijfert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Het uitgangspunt van het kwaliteitskader is goede, betaalbare, toegankelijke zorg voor kwetsbare burgers. Op basis van veldonderzoek voldoet een aantal verpleeghuizen vrijwel aan de eisen die het Zorginstituut onlangs in zijn kwaliteitskader heeft geformuleerd, aldus de NZa.

Deze aanbieders blijken in staat om meer directe zorg aan bewoners te leveren dan andere verpleeghuizen onder gelijke omstandigheden Zij besteden meer geld aan zorg door hun personeel beter in te zetten. Om alle verpleeghuizen op dezelfde manier te laten werken is volgens de NZa circa 1,3 miljard euro nodig.

Niet gelijk

De NZa van mening dat, bij de toerekening van gelden, maatwerk moet worden geleverd. Hiervoor zal de NZa concrete voorstellen doen in nauwe samenspraak met de sector.

”Wij realiseren ons dat ons advies grote impact heeft op een sector waar de afgelopen jaren veel van gevraagd is,” zegt NZa-bestuursvoorzitter Marian Kaljouw.  Maar de sector kan niet blijven stil zitten en zal zelf stappen  moeten zetten om aan de eisen uit het kwaliteitskader te voldoen.

Bron: Skipr

 

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ik ben zo benieuwd hoe dit gemeten wordt.
    Ik werk ook in de zorg. Wij moeten uren wegschrijven als cliëntgebonden tijd, terwijl we gewoon achter de computer zitten. Dan lijken de cijfers heel mooi, maar in de praktijk klopt er niks van.

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *