homesitemapcontactA+

Digitale toegankelijkheid in zorg

Digitale toegankelijkheid in zorg kan beter

Digitale toegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking is nog onvoldoende geregeld in de zorgsector,  blijkt uit onderzoek door stichting Accessibility.

Beroepsgeheim artsen beperkt?In samenwerking met Vereniging Bartiméus Sonneheerdt heeft Accessibility het onderzoek Monitor Digitale Toegankelijkheid in de Zorg uitgevoerd onder ruim 8.600 websites. Het onderzoek is aangeboden aan Erik Gerritsen, de secretaris-generaal van het ministerie van VWS.

Uit technisch onderzoek bleek dat geen enkele website volledig toegankelijk is. Uit kwalitatief onderzoek is gebleken dat digitale toegankelijkheid voor het merendeel van de zorgverleners nog een onbekend begrip is.

Zelfredzaamheid

Anderzijds wordt wel steeds meer zelfredzaamheid van patiënten verwacht als het gaat om e-health, het elektronisch patiëntendossier en zelfstandig online zorgafspraken maken.

In de praktijk komen patiënten met een functiebeperking tal van obstakels tegen. Zo zijn websites die enkel met een muis kunnen worden bediend een grote drempel voor met name blinden en slechtzienden.

Een ander struikelblok is de afwezigheid van ondertiteling bij video’s voor mensen met een auditieve beperking.

Bron: Skipr.nl

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *