homesitemapcontactA+

e-health week 2018

Wat betekent e-health voor mij?

De week van 20 tot en met 26 januari 2018 is uitgeroepen tot e-health week. Doel van deze week is informeren – inspireren- verbinden – leren en toepassen. Zien en ervaren wat e-health kan betekenen voor burger, patiënt en zorgverlener.

De organisatie is in handen van het ministerie van VWS en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Deze e-healthweek, van 20 t/m 26 januari 2018, wordt voor de tweede keer georganiseerd.

Het is een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Samen met partners wil men door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.

Wie doen er mee?

Allerlei partijen doen mee aan deze e-health week:
• Zorginstellingen
• Patiënten- en ouderenorganisaties
• Onderwijsinstellingen
• Innovatoren
• Gemeenten
• Media

Wat is e-health

Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met je zorgverlener of online je recept vernieuwen.

E-health biedt voordelen voor de zorgverlener en de patiënt/gebruiker van e-health. Hieronder vind je enkele voordelen.

Tijdbesparing

Digitale ondersteuning in de zorg kan tijd besparen. Bijvoorbeeld omdat mensen makkelijk zelf online een afspraak kunnen inplannen met hun zorgverlener. En als een online consult mogelijk is (bijvoorbeeld via beeldbellen) hoeven ze de deur niet uit.

Langer zelfstandig thuiswonen

Door het gebruik van beeldbellen kunnen mensen makkelijker persoonlijk contact leggen met hun zorgverlener, waardoor de zelfstandigheid van de patiënt toeneemt.

Inzicht in eigen gezondheid

Via een persoonlijke digitale gezondheidsomgeving krijgen mensen meer inzicht in hun gezondheid. Als ze dat willen, kunnen ze (een deel van) deze gegevens delen met een behandelaar of mantelzorger. Dan hoeven zij niet steeds hun hele medische verleden opnieuw te vertellen. De zorgverlener kan hierdoor gerichter te werk gaan, sneller de juiste behandeling geven en fouten voorkomen. Patiënten krijgen meer regie over hun eigen gezondheid en kunnen sneller en beter beslissen over de kwaliteit van zorg.

Minder administratieve lasten

Dankzij e-health hebben artsen minder administratieve lasten, waardoor er meer tijd overblijft voor contact met de patiënt. Ook kunnen ze makkelijk veilig informatie delen met collega’s en hun advies vragen.

Social media: @ehealtwkNL #ehw18

Bron: www.ehealthweek.net

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *