Oceans of Hope

“Oceans Of Hope”, De Naam Van Het Schip Dat Rond De Wereld Zeilt Met Een Bemanning Van Mensen Met MS

Een Oceaan vol Hoop

Een oceaan vol hoop, is de vertaling van het project “Oceans of hope”, tevens de naam van het schip van de organisatie,  dat rond de wereld zeilt met een bemanning van mensen met MS. In augustus deed het schip de haven van Edinburg aan. Schotland is een land met veel MS-sers.

“Oceans of hope”, de naam van het schip dat rond de wereld zeilt met een bemanning van mensen met MSDe expedities hebben grote invloed op de levens van de mensen aan boord. Ze zagen wat ze wel konden, afgezien van MS en dat er meer mogelijk is dan je soms denkt. Vanuit Edinburg nam de Oceans mensen met MS mee voor een zeiltocht op de Firth of Forth. Ze meerden aan in de haven van Leith, vlak naast het koninklijke jacht, dat dienst deed als drijvend paleis voor koningin Elisabeth. Hier werd een lezing gehouden door deskundigen over de stand van zaken met betrekking tot MS.

Tijdens de expeditie van de Oceans of Hope van Denemarken naar Schotland werd onderzocht, wat het voor mensen met MS kan betekenen om deel uit te maken van de bemanning van een zeilboot op zee. Ook werd onderzocht of de ervaringen ingezet kunnen worden in het leven van alle dag en wellicht in de zorg. Uit het leven van mensen met MS kan iedereen lering trekken, door mogelijkheden te zoeken die het leven zin geven.

Terug in Kopenhagen, de thuishaven van de Oceans of hope, zullen de gegevens worden geanalyseerd. De resultaten worden verwacht in 2020. Het beoogde doel is een hypothese te ontwikkelen en vragen op te stellen voor verder onderzoek.

Volgend jaar gaat Oceans naast varen, ook duikweekeinden aanbieden en gaat er een expeditie met net gediagnosticeerde jongeren naar de Noordpool.

Wil je meer weten? Ga dan naar www.oceansofhope.org of volg ze op facebook.

Meer nieuws lezen? Dat kan!

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *