homesitemapcontactA+

Eenzaamheid

Volle terrassen, lekker op vakantie of dagje weg met vrienden en familie, de zomermaanden staan voor veel Amsterdammers in het teken van plezier en gezelligheid. Maar de telefoon bij Hulplijn Amsterdam staat roodgloeiend… door bellers die zich eenzaam voelen.

EenzaamheidDe Hulplijn Amsterdam helpt mensen die niet goed in hun vel zitten met een anoniem telefoongesprek. Vrijwilligers van de hulplijn voeren jaarlijks zo’n 17.000 gesprekken. Voor het eerst in 60 jaar gaat meer dan de helft van die gesprekken over gevoelens van eenzaamheid.

‘Al twee weken niemand gesproken’

‘Het is vrolijkheid en blijheid op straat. Het is prachtig weer. Als iemand dan vertelt: “Ik kom de deur niet uit”, of “Al twee weken heb ik niemand gesproken”, dan voel je wel dat iemand heel erg eenzaam zit te zijn’, vertelt vrijwilliger Simone. Eén op de acht Amsterdammers is problematisch eenzaam, zegt Ed Theunen, directeur Hulplijn Amsterdam.

‘Enthousiasme om iets terug te geven’

‘Zoveel eenzaamheid, dan is vier uurtjes per week voor een vrijwilliger gewoon een kleine moeite’, zegt Simone. ‘Dit is geen oproep. Maar om te zeggen dat het absoluut bijdraagt aan iets teruggeven.’

Bron: www.AT5.nl

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *