homesitemapcontactA+

Effect chocola op MS

Onderzoek naar effect van chocola op vermoeidheid bij MS

Engels onderzoeksteam kreeg £70.000 om na te gaan of pure chocola de symptomen van MS kan verlichten. De MS Society zal het onderzoek financieren.

Effectchocola op MSDoel van het project is om te onderzoeken in hoeverre flavonoïden die zich in cacao bevinden, kunnen bijdragen aan vermindering van ernstige vermoeidheid, een van de meest voorkomende klachten bij mensen met MS.

40 deelnemers met RRMS

Aan het onderzoek zullen in totaal 40 mensen met RRMS deelnemen. De ene helft van de deelnemers zal zes weken lang dagelijks een dosis warme chocola verrijkt met veel flavonoïden drinken, de andere helft krijgt gedurende zes weken gewone chocoladedrank met minder flavonoïden.

Flavonoïden zijn werkzame stoffen die gewoonlijk in meerdere plantaardige voedingsmiddelen voorkomen waaronder ook in pure chocola met een cacaogehalte van 70% of hoger. Volgens onderzoekers kunnen flavonoïden ontstekingen en schade, veroorzaakt door vermoeidheid bij MS, verminderen.

Activiteitenmeters

De onderzoekers zullen op ontstekingen controleren via vragenlijsten waarin de deelnemers de mate van vermoeidheid moeten aangeven en via bloedmonsters. Verder zal aan de deelnemers worden gevraagd activiteitenmeters te dragen om de dagelijkse activiteiten te meten.

Het idee voor het onderzoek werd door de MS Society, MS-steungroepen en artsen enthousiast ontvangen omdat tot heden nog geen remedie tegen vermoeidheid bij MS bestaat. Met belangstelling wordt uitgekeken naar het verloop en de uitkomsten van de studie.

Bron: http://multiplesclerosisnewstoday.com

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Hier zit de ms patiënt toch niet op te wachten. Zoek naar de oorzaak en ontwikkel een medicijn dat kan genezen/ herstellen.

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *