Woensdagavond film MS op NPO

Woensdag 27 november 20.25 uur IDFA Primeur: MS

MS is een film over twee personen, wiens leven wordt bepaald door de ziekte MS. De film gaat over twee verschillende perspectieven: Wat heeft de wetenschap het individu te bieden? Wat kan een wetenschapper leren van een patiënt?

IDFA docu MSWoensdag 27 november wordt de documentaire om 20.30 uur uitgezonden op NPO2.

MS is een dialoog tussen een wetenschapper en ervaringsdeskundige. Een zoektocht naar hoe je omgaat met wat je niet weet of nog niet weet. Een zoektocht waarbij metaforen helpen om het onbegrijpelijke in beeld te brengen. De hoop op een oplossing is voor beiden, hoe verschillend ook, van levensbelang.

Jeroen Geurts, hoogleraar Translationele Neurowetenschappen bij het Amsterdam UMC, bestuursvoorzitter ZonMw en bestuurslid NWO, beweegt zich in de voorhoede van het MS-onderzoek. Hij is ambitieus op het fanatieke af en hij heeft haast. In het jaar dat hij 40 wordt, maakt hij de balans op van wat zijn onderzoek  bereikt heeft.

Lineke van den Boezem, scenarioschrijver, kreeg rond haar 40e de diagnose MS en probeert met deze ziekte te leven. Juist omdat artsen haar weinig te bieden hebben, zoekt ze zelf naar mogelijke therapieën die de voortgang van de ziekte kunnen stoppen. Ook zij heeft haast, iedere achteruitgang is onomkeerbaar, met de progressie van de ziekte zal haar wereld steeds kleiner worden.

Wetenschap is een zoektocht door een donker bos.”

—Jeroen Geurts

MS ging 22 november tijdens IDFA 2019 in première.
Regie: Suzanne Raes Productie: Docmakers in coproductie met Ammodo

Lees ook: Neurowetenschapper Jeroen Geurts hekelt strijd om subsidie

Bron: ZonMw.nl en Medicalfacts

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *