Foto-expositie over MS

Donderdag 17 oktober is de foto-expositie ‘Een verbeelding van MS’ geopend. Een sociaal geëngageerd kunstproject van Artist Educator Iris Jousma. De expositie is tot 6 januari te bekijken in de polikliniek Neurologie van Amsterdam UMC, locatie VUmc.

Foto-expositie over MSDe foto-expositie werd met een interactieve presentatie geopend. Hierbij vertelde drie vrouwen, die betrokken waren bij het kunstproject, over hoe hun persoonlijke ervaringen met MS hebben geleid tot het creatieve proces binnen het kunstproject. Daarnaast gaf arts-onderzoeker Reinier de Ruiter uitleg over hoe hij als neuroloog naar MRI-beelden kijkt. Hij gaf aan dat de MRI-kunst en gedichten van de kunstenaressen hem heeft laten beseffen hoe persoonlijk een MRI-scans voor mensen eigenlijk zijn.

De foto-expositie is een afstudeerproject ‘Een verbeelding van Multiple Sclerosis’ van kunstenaar Iris Jousma. Iris heeft zelf MS (sinds 2012) en samen met drie andere vrouwen met MS werkte zij samen aan een kunstinstallatie waarin hun persoonlijke en gezamenlijke ervaringen van de ziekte zijn verbeeld.

Kunstenaar

Iris Jousma (1989) is beeldend kunstenaar en initieert sociaal geëngageerde kunstprojecten rondom zingeving, zelf-perceptie en identiteit. Zij onderzoekt hoe een veilige ruimte kan worden gecreëerd voor een gelijkwaardig, gezamenlijk creatieproces waarin persoonlijke verhalen kunnen worden gedeeld en onderzocht. Vervolgens wordt er samengewerkt aan een kunstinstallatie van natuurlijke en gevonden materialen waarin persoonlijke ervaringen en herinneringen zijn verweven. Meer informatie: www.irisjousma.nl

Bron: www.vumc.nl/nieuws

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *