homesitemapcontactA+

Gezonder eten voor ouderen

Op initiatief van Martin van Rijn (VWS) en Martijn van Dam (EZ), beiden staatssecretaris, gaat een landelijke beweging ouderen stimuleren gezonder te eten. 

Janny van der Heijden, culinair publicist, is het boegbeeld van deze beweging waar partijen uit de voedselsector aan deel moeten nemen. Janny: “Een gezonde manier van eten zorgt er voor dat ouderen beter in hun vel zitten. Niet alleen lichamelijk maar óók geestelijk.”

Mensen willen zolang mogelijk zelfstandig leven, zowel thuis als in een verpleeghuis. Een goede gezondheid speelt daarbij een belangrijke rol. Gezond eten en voldoende bewegen helpt ouderen om fit te blijven.

Gezond eten tegen ondervoeding en overgewicht

Ondervoeding komt relatief vaak voor bij zowel mensen in verpleeghuizen thuis. De strijd tegen de kilo’s van 65-plussers verdient ook onze aandacht. Zo’n zes op de tien ouderen is te zwaar.

Samen koken

Al met al genoeg redenen een landelijke beweging voor gezond eten en drinken onder ouderen te starten. Van Rijn: “In instellingen waar aandacht is voor eten en met verse producten wordt gekookt, hebben de bewoners meer trek in eten net als in woongroepen. Waar bewoners kunnen helpen ze mee, net als thuis. Dat levert  gezondheidswinst op en het is vaak gezelliger”.

Bron: www.rijksoverheid.nl

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *