homesitemapcontactA+

Hanneke Hulst

Hanneke Hulst nieuw lid Jonge Akademie

De Jonge Akademie heeft tien nieuwe, talentvolle wetenschappers gekozen om haar gelederen te versterken. De leden zijn stuk voor stuk buitengewone onderzoekers met een brede belangstelling voor wetenschapsbeoefening en wetenschapscommunicatie.

Het lidmaatschap duurt vijf jaar. De officiële installatie van de nieuwe leden vindt plaats op 26 maart 2018. Een van de nieuwe leden is:

Hanneke HulstDr. Hanneke Hulst

Anatomie en neurowetenschappen, VUmc

Hersenwetenschapper Hanneke Hulst (1983) is gespecialiseerd in de ziekte multiple sclerose (MS). Ze doet onderzoek naar cognitieve stoornissen bij mensen met MS en stelt dat we meer kunnen doen tegen deze problemen dan enkel tips en tricks aanleren. Zo onderzocht zij samen met Stichting Dance for Health de effecten van een dansprogramma op de cognitieve functies van mensen met MS.

Hanneke Hulst is een fervent voorstander van interdisciplinair onderzoek en van communicatie met het algemeen publiek en patiënten. Ze schrijft columns over de mens achter de ziekte alsmede columns voor MSweb. Ze publiceerde het boek Cognitie, ván wetenschappers vóór mensen met MS en hun omgeving, met daarbij een dvd voor hen die moeite hebben met lezen.

Droom

Haar droom voor de toekomst is ‘dat maatschappelijke debatten over vaccinatie, migratie en integratie, opwarming van de aarde, of nationalisme versus globalisme, gestoeld zijn op meer dan “zomaar een mening”.’

Bron: www.dejongeakademie.nl

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *