homesitemapcontactA+

Innovatief MS-onderzoek

Drie onderzoeksteams winnen een gedeelde eerste prijs van 1 miljoen euro voor onderzoeksprojecten gericht op het voorspellen van ziekteverloop bij MS en het in detail bepalen van MS kenmerken.

Innovatief MS-onderzoekTijdens de 7e ECTRIMS bijeenkomst afgelopen maand oktober in Parijs heeft Merck, een toonaangevend bedrijf op gebied van Wetenschap en Technologie drie winnaars van de Grant for Multiple Sclerosis Innovation research (GMSI) 2017 bekend gemaakt.

Grant sinds 2012

De GMSI is in 2012 opgericht met het doel onderzoek te stimuleren om MS beter te begrijpen. Criteria voor selectie van innovatieve onderzoeksprojecten zijn dat deze van belang zijn voor de klinische praktijk, wetenschappelijk zijn onderbouwd, haalbaar zijn en praktisch nut hebben.

Dit jaar werden 77 voorstellen voor innovatieve onderzoeksprojecten uit wereldwijd 25 landen ingediend. Drie onderzoeksteams afkomstig uit respectievelijk Canada, Portugal en de VS werden tot winnaars van de GMSI 2017 gekozen en delen samen het bedrag van een miljoen euro ter ondersteuning van hun verdere onderzoek.

Recente vernieuwing

Zij gaven blijk van recente vernieuwing met veelbelovende ontwikkelingen op gebied van kunstmatige intelligentie, uitgebreide diagnose van MS en geavanceerde controle van ziekteprogressie en boden zorgverleners en mensen met MS ondersteuning in hun hoop een normaal leven te blijven leiden.

Merck zet zich in voor verbetering van kwaliteit van leven van patiënten met ernstige aandoeningen. Door onderzoek in een vroeg stadium van een aandoening te financieren wil Merck wetenschappers stimuleren innovatieve onderzoeksprojecten te ontwikkelen.

Bron: #MSParis2017 – Merck Announces Winners of 1 Million Euro Grant for Innovative Multiple Sclerosis Research

 

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *