Kunstenaar van het jaar 2020

Kunstenaar van het jaar 2020

Voor de november-editie van het verenigingsmagazine MenSen werd onlangs Barbara Nanning geïnterviewd. Barbara is een internationaal erkend kunstenares; zij maakt beelden van glas en keramiek. Barbara heeft al 32 jaar MS.

Barbara Nanning behoort tot de acht meest gewaardeerde Nederlandse beeldend kunstenaars van dit moment. Zij is genomineerd als Kunstenaar van het Jaar 2020.

Barbara vertelt op de website Kunstenaar van het Jaar: “De huid, weerkaatsing en absorptie van het licht en reliëf werking zijn frequent terugkerende elementen van mijn werk. Ik verenig klassiek gebonden ambacht met innovatief materiaalgebruik tot een geheel eigen vormentaal. Deze komt vaak voort uit het maakproces, zoals het blazen van glas. Vormen die daaruit ontstaan, verwerk ik in een later stadium door ze te versnijden en te assembleren.”

Stemmen

Je kunt nu je stem uitbrengen op één van de 8 finalisten van de Kunstenaar van het jaar 2020 verkiezing. Op vrijdag 8 november wordt de winnaar van de eretitel Kunstenaar van het jaar 2020 bij de opening van de Kunstweek bekend gemaakt.

Stem je ook op Barbara Nanning of één van de andere genomineerden?
kunstenaarvanhetjaar.nl/verkiezing2020/ronde4/

Meer over de verkiezing:

https://www.kunstenaarvanhetjaar.nl/verkiezing/

Wil jij ook het verenigingsmagazine MenSen ontvangen?

Word dan lid!

Bron: MS vereniging Nederland

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *