homesitemapcontactA+

Coöperatie Laatste Wil

De NVVE hoopt dat het middel van de pas opgerichte ‘Coöperatie Laatste Wil’ het antwoord is op de wens van mensen zelf over hun levenseinde te beslissen voor een waardig einde.

Coöperatie laatste wilMensen willen over een middel kunnen beschikken als zij daaraan toe zijn zonder de illegaliteit in te hoeven. Volgens NVVE-directeur Agnes Wolbert  is het middel een grote stap voor mensen die niet afhankelijk willen zijn van artsen of andere hulpverleners.

Begeleiding

Agnes Wolbert voegt hieraan toe dat de NVVE haar leden niet alleen laat met hun keuzes. “We begeleiden mensen die dat willen bij het maken van afwegingen over hun levenseinde en bieden de relevante informatie. Als dit middel goed en veilig is gebleken, zullen we ernaar verwijzen zoals we onze leden ook informeren over andere effectieve middelen.”

De NVVE gaat ervan uit dat de Coöperatie de presentatie van dit middel grondig heeft voorbereid en zeker is van haar zaak. Er mogen geen twijfels zijn over de werking. Ook moet worden gewaarborgd dat het middel zorgvuldig kan worden bewaard zonder in verkeerde handen te vallen. Dat geldt uiteraard ook voor dodelijke medicijnen of gevaarlijke medicijnen.

Meer informatie staat op NVVE en Laatste Wil

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *