homesitemapcontactA+

Marc de Hond wil vliegen

Marc de Hond versus Transavia

Presentator en theatermaker Marc de Hond had een slechte ervaring met Transavia. De vliegtuigmaatschappij biedt geen faciliteiten aan gebruikers van een rolstoel die tijdens een vlucht naar het toilet moeten.

Marc de hond wil vliegenDe Hond werd hiermee geconfronteerd op een 4,5 uur durende vlucht, en moest vervolgens zijn hoge nood ophouden. Zijn verhaal was te horen op Radio 1 en hij plaatste ook een video op Facebook. De Hond vertelt over wat hij te horen kreeg toen hij tijdens zijn vakantie belde met Transavia, na de ervaring die hij in het vliegtuig had.

Vrijwilligers gevraagd om Marc te tillen!

“De procedure is dat een stewardess het vliegtuig ingaat om te  kijken of er vrijwilligers zijn die mij naar het toilet willen tillen. Medepassagiers dus.” Andere vliegtuigmaatschappijen bieden kleine rolstoeltjes aan, die in het gangpad passen en zo passagiers naar het toilet kunnen vervoeren. Transavia heeft aangegeven deze rolstoeltjes niet mee te kunnen nemen aan boord.

“Er worden wel 55.000 gehandicapte mensen per jaar door Transavia verplaatst. Vaak zijn dat waarschijnlijk mensen die nog een klein stukje kunnen lopen, of kinderen. Maar er zijn ook mensen zoals ik die helemaal niet kunnen lopen en toch graag naar het toilet willen,” zegt de Hond. “Het is een kleine moeite om dan toch een rolstoeltje mee te nemen aan boord als daar om wordt gevraagd.”

Transavia heeft inmiddels gereageerd op de commotie rondom de online video. “Ze hebben beloofd erover na te denken. Misschien zijn ze ook nooit geconfronteerd met het probleem, en gaan ze het hopelijk nu verbeteren.” Marc de Hond wil nog wel een ding benadrukken: “Ik ben helemaal niet boos op Transavia. Ik ben gewoon een beetje verbaasd hoe ze het doen.”

Bron: NPO-Radio 1

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *