homesitemapcontactA+

MEE signaleert

De cliëntondersteuners van MEE signaleren bij de ondersteuning van mensen met een beperking en chronisch ziekte dat zij vaak knelpunten ervaren bij de uitvoering van de wetten waarin de zorg en ondersteuning geregeld zijn.

Deze signalen heeft  MEE verzameld in de Trend- en Signaleringsrapportage 2017. Het rapport geeft een indringend beeld van de belangrijkste knelpunten waar mensen met beperkingen mee te maken hebben. Mensen voelen zich niet gehoord en moeten hard vechten en lang wachten om de zorg en ondersteuning te krijgen die zij nodig hebben.

Bovendien gaat het gaat om mensen die het toch al extra veel inspanning kost om naar vermogen mee te doen. In het rapport van MEE staan diverse voorbeelden van uit de praktijk.

Het rapport begint met een aantal algemene knelpunten:

  • toegankelijkheid van de zorg
  • financiering en onvoldoende aansluiting tussen domeinen
  • knelpunten per wet

We eindigen het rapport met een aantal aanbevelingen voor het oplossen van de knelpunten, zodat het voor mensen met een beperking mogelijk wordt mee te kunnen doen.

De bedoeling van MEE is om met de signalen en aanbevelingen in dit rapport zorgverleners, beleidsmakers en andere betrokkenen aan te zetten tot het aanpakken van de knelpunten waar mensen met een beperking mee worden geconfronteerd.

Meer weten? Kijk op MEE

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *