homesitemapcontactA+

Meldactie Iederin

Te veel mensen met een beperking hebben te maken met een stapeling van zorgkosten. Kosten voor zorg en ondersteuning zijn de afgelopen jaren verdubbeld.

De kosten die hoger zijn geworden zijn onder andere: woningaanpassingen, huishoudelijke hulp en hulpmiddelen. Maar tegemoetkomingen en compensatieregelingen zijn vrijwel allemaal wegbezuinigd. Hierdoor raken mensen in financiële problemen of zien af van noodzakelijke zorg. Een oplossing hiervoor is dringend nodig in een nieuw regeerakkoord.

In de Radar-uitzending van 1 mei riep Illya Soffer, directeur van Ieder(in), mensen op ervaringen te melden bij het Nationale Zorgnummer. De meldingen worden anoniem verzameld. De bundeling van verhalen moet de partijen aan de formatietafel ervan overtuigen dat de explosief gestegen zorgkosten een groot en urgent probleem zijn. Daarvoor zijn veel en actuele meldingen nodig.

Je kunt het Nationale Zorgnummer tijdens kantooruren bereiken via 0900-2356780 (20 cent per gesprek) of je gegevens invullen op www.iederin.nl. Een medewerker van het Nationale Zorgnummer neemt dan contact met u op.
Bron: Ieder(in)

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *