homesitemapcontactA+

Mr Kackadorisprijs

De Meester Kackadorisprijs 2017 gaat naar de Verloskundigen

De Vereniging tegen de Kwakzalverij, VtdK, heeft haar Meester Kackadorisprijs 2017 toegekend aan de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV).

Mr KackadorisprijsDe KNOV ontvangt de prijs vanwege haar te weinig kritische houding over alternatieve behandelingen door verloskundigen, zo laat de vereniging weten.

Orthomoleculaire voedingssupplementen

Volgens de VtdK worden in de eerstelijns verloskunde regelmatig “dubieuze praktijken beoefend  zoals onderwaterbevallingen, water-injecties of TENS als pijnstiller tijdens de baring en erger nog kwakzalverij zoals homeopathie, haptonomie, acupunctuur enzovoort. Ook schrijven sommige verloskundigen orthomoleculaire voedingssupplementen voor.

De meerderheid van de Nederlandse verloskundigen werkt overigens wel op wetenschappelijke basis, stelt de vereniging, “maar de groep die zich te buiten gaat aan voornoemde hele en halve kwakzalverijen wordt door de KNOV niets in de weg gelegd.

Folders over homeopathie

Hoe ver de KNOV soms afdwaalt van het reguliere pad blijkt uit het feit dat zij op haar website verwijst naar folders van de Nederlandse Vereniging Klassieke Homeopathie over homeopathie tijdens de zwangerschap.”

De Vereniging tegen de Kwakzalverij reikt de  Meester Kackadorisprijs jaarlijks uit aan “instellingen, personen of ondernemingen die in belangrijke mate hebben bijgedragen aan de verspreiding in daad, woord of geschrift van kwakzalverij in Nederland”.

Bron: Skipr

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *