homesitemapcontactA+

MS bij kinderen

MS bij kinderen; een gids voor ouders

MS komt niet alleen bij volwassenen voor, ook kinderen en jongeren kunnen de ziekte krijgen. Wereldwijd zijn er naar schatting circa 2,3 miljoen mensen met MS. Zo’n 2 – 4 procent van hen kregen de eerste symptomen voordat zij 18 jaar waren. 

MS bij kinderen; een gids voor oudersHet stellen van de diagnose MS bij kinderen is lastig. Doordat MS bij kinderen zo zeldzaam is en er diverse andere ziektes veel op MS lijken, is het vaak niet direct duidelijk dat een kind daadwerkelijk MS heeft. Het kan dus lang duren voordat de juiste diagnose is gesteld.

Maar neurologen zijn zich steeds meer bewust van de mogelijke aanwezigheid van MS bij kinderen en de diagnosemethodes zijn verbeterd. Daardoor blijft  het aantal kinderen met MS groeien.

Als bij je kind de diagnose MS is gesteld of als je te horen hebt gekregen dat MS mogelijk de oorzaak is van zijn of haar symptomen, zul je waarschijnlijk met heel veel vragen zitten.

MS Research heeft de gids MS bij Kinderen, een gids voor ouders uitgegeven.* Deze gids geeft inzicht in welke zorg een kind nodig heeft, waar je hulp kunt krijgen en bevat handvatten voor de omgang met een kind.

* Een bewerking van de Engelstalige versie uitgegeven door MSIF.

Bron en inzage online gids:   www.msresearch.nl

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *