homesitemapcontactA+

Psycholoog op Forum aanwezig

MSweb Forum

Binnen het MS online spreekuur op het Forum van MSweb krijg je de mogelijkheid jouw zorgvraag voor te leggen aan zorgprofessionals. Denk daarbij onder andere aan een neuroloog, MS verpleegkundige, psycholoog, ergotherapeut en fysiotherapeut.

logo MS Zorg Nederland

Vanaf maandag 10 t/m vrijdag 21 april is psycholoog Floris Kuiperi aanwezig om vragen te beantwoorden. Floris werkt bij Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en is aangesloten bij MS Zorg Nederland.

Vanaf maandag 24 april kunnen er vragen worden gesteld aan de ergotherapeut.

Psychologie bij MS

MS-patiënten kunnen in elke fase van hun ziekte hulp krijgen van de psycholoog.
De psycholoog houdt zich onder meer bezig met:

-Begeleiding bij het leren omgaan met de impact en gevolgen van de ziekte op verschillende levensdomeinen, zoals werk, gezin en relaties;
-Begeleiding bij veel voorkomende problemen op het gebied van stemming en cognitie (denken, denkfuncties en voelen) en de relatie met fysieke beperkingen: het omgaan met de psychologische aspecten van pijn, vermoeidheid en andere beperkingen.

Behandelingen hebben als doel om de gevolgen van de ziekte zo draaglijk mogelijk te maken/houden en de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk.

 

MS Zorg Nederland

Alle zorgprofessionals op het forum zijn aangesloten bij MS Zorg Nederland, een unieke samenwerking van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met multiple sclerose en hun naasten.

Op deze manier willen we je voorzien van kwalitatief goede informatie, wat je kan helpen in je eigen zorgproces.

Het MS Online spreekuur is, net als de rest van het forum, openbaar toegankelijk. Iedereen kan meelezen, alleen geregistreerde deelnemers kunnen berichten plaatsen.

Ga via deze link naar het MS online spreekuur op het Forum van MSweb.

Kijk voor uitgebreide informatie over MS Zorg Nederland op www.mszorgnederland.nl.

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *