homesitemapcontactA+

MS-team beklimt Mont Blanc

MS Team Beklimt Mont Blanc

Team met MS-patiënten beklimt de hoogste bergen in de Alpen

Een team van elf mensen, waarvan vijf MS hebben, beklimt in juli de hoogste toppen van de Alpen. Door hun grenzen te verleggen vragen zij aandacht voor MS en zamelen zij geld in voor onderzoek naar deze ziekte. Het team zet zich in voor een wereld zonder MS met de Stichting Mission Summit.

MS team beklimt mont blancOnder hen is ook Niels van Buren. De eerste man ter wereld die met de ziekte MS de Mount Everest wist te beklimmen in 2016.

Het team heeft zich opgesplitst in twee groepen. De ene helft van het team zal zich tot het uiterste inspannen om de top van de Breithorn (4.164 m) te bereiken en de andere helft zet alles op alles om de Gran Paradiso (4.061 m) en de Mont Blanc, de hoogste berg in de Alpen (4.810 m), te beklimmen.

Het team bestaat uit 11 personen, waarvan er 5 gediagnosticeerd zijn met MS. Alle teamleden hebben afgelopen maanden een intensief trainingsprogramma gevolgd om zich klaar te stomen voor deze sportieve uitdaging.

Ziek en toch de top bereiken

De vijf deelnemers aan deze expeditie met MS hebben een vorm van MS waarbij zij nog relatief veel kunnen. Zij voelen daarmee een grote verantwoordelijkheid om hun verhaal te gebruiken om MS onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen voor onderzoek naar MS. Met de poging tot de beklimming van de Breithorn, Gran Paradiso en de Mont Blanc wordt dit het eerste team van mensen met MS dat deze bergen beklimt.

Voor Project Y

Het doel is om met deze expeditie minimaal € 10.000,- op te halen. Dit bedrag gaat naar het onderzoek, geïnitieerd door Prof. dr. Bernard Uitdehaag, neuroloog en directeur van het VUmc MS Centrum Amsterdam: ‘Project Y – Waarom verloopt MS bij iedereen anders’. Lees meer over Project Y in het bericht: ‘Project Y van start‘.

Bron: VUmc MS Centrum

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *