homesitemapcontactA+

NVVE: niet speculeren

NVVE: Niet speculeren over levenseindemiddel

In de media is veel verwarring ontstaan over het levenseindemiddel van de Coöperatie Laatste Wil (CLW). Zolang de CLW niet bekendmaakt om welk middel het gaat, moet niet in het wilde weg worden gespeculeerd, zegt de NVVE.

NVVE niet speculerenDe Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig (NVVE)  wordt de afgelopen dagen veelvuldig benaderd door haar leden die om een toelichting vragen. Het is de Vereniging niet duidelijk over welk middel het gaat en hoe het kan worden verkregen. Ook over betrouwbaarheid en veiligheid is niets bekend. De NVVE kan haar leden hierbij dan ook (nog) niet begeleiden.

Het middel zal deze maand onderzocht worden door de CLW. De NVVE hoopt dat het middel van de CLW het antwoord is op de wens van heel veel mensen om zelf over hun levenseinde te beslissen. Uit de reacties van NVVE-leden in de afgelopen week blijkt dat zij over een middel willen kunnen beschikken als zij daaraan toe zijn zonder de illegaliteit in te hoeven en zonder afhankelijk te zijn van artsen of andere hulpverleners.

Wat doet de NVVE voor haar leden?

De NVVE biedt ondersteuning aan mensen met een doodswens met een telefonische hulpdienst, spreekuren en persoonlijke begeleiding (ook thuis) door consulenten. Deze zijn geschoold en goed op de hoogte van alle mogelijkheden rondom het zelfgekozen levenseinde. Mensen met een actuele doodswens kunnen contact opnemen met de NVVE via het contactformulier of via 020-6200690.

De NVVE staat in nauw contact met de Coöperatie en zodra er nieuws is, zal zij dat bekendmaken. De contactgegevens van de Coöperatie staan op www.laatstewil.nu

Bron: www.nvve.nl

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *