homesitemapcontactA+

(Ont)Regel de Zorg

Denktank wil ‘onzinnige regelgeving’ in de zorg aanpakken

Zorgverleners houden steeds minder tijd over voor de patiënt door “administratiedruk”. Volgens de initiatiefnemers van de denktank wordt veroorzaakt door politieke keuzes, wetgeving, zorgverzekeraars, protocollen en normen van beroepsverenigingen en toezichthouders.

Ontregel de zorgHoeveel tijd zijn zorgverleners kwijt aan administratie en schrap van “onzinnige regelgeving”. Met die opdracht gaat de denktank ‘(Ont)Regel de Zorg’, een initiatief van actiecomité Het Roer Moet Om (HRMO) en ledenorganisatie VvAA, de komende maanden aan de slag.

Versnelling

Het is de hoogste tijd om met alle betrokken partijen vast te stellen welke regels en procedures overbodig zijn en welke echt nodig zijn voor een goede gezondheidszorg. Wetswijzigingen lossen slechts een beperkt deel van het probleem op en kosten te veel tijd. De initiatiefnemers willen met hun denktank een versnelling in gang zetten.

De ‘Denktank’ gaat de komende tijd op zoek naar tien bijna of onlangs afgestudeerde kandidaten die zich vier maanden lang gaan storten op onderzoek naar de administratie- en registratielast van zorgverleners. Dat moet leiden tot voorstellen om overbodige regelgeving te schrappen.

Bewustwording

Het succes van de beweging is sterk afhankelijk is van de bewustwording en betrokkenheid van de diverse beroepsgroepen. Elkaar vertrouwen moet leiden tot stappen naar een nieuwe denkwijze over kwaliteit, gebaseerd op een gezamenlijk moreel kompas van betere zorg en betere gezondheid.”

Bron: Skipr

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *