homesitemapcontactA+

Leveranciers hulpmiddelen ondermaats

Gemeenten en inwoners ontevreden over leveranciers hulpmiddelen

De meeste leveranciers van Wmo-hulpmiddelen scoren bij gemeenten onvoldoende voor de kwaliteit van dienstverlening. Levertijden van rolstoelen en scootmobielen zijn vaak te lang.

Onvoldoende voor hulpmiddelenleveranciersGebruikers krijgen in veel gevallen niet het best passende hulpmiddel, maar een hulpmiddel dat binnen de vooraf vastgelegde prijs valt. Dat concludeert adviesbureau BS&F na onderzoek bij ruim honderd gemeenten.

Dienstverlening

Over prijs en kwaliteit van de hulpmiddelen zijn de meeste gemeenten positief, volgens het onderzoeksrapport. Maar over het aanvraagproces zijn ze minder te spreken. Ook de dienstverlening is minder goed.

Gemeenten kiezen een Wmo-hulpmiddelenleverancier vooral op basis van  prijs. Leveranciers moeten hierdoor de dienstverlening beperken. Omdat de meeste gemeenten met één leverancier een contract afsluiten, heeft de gebruiker, geen keuzevrijheid.

Keuzevrijheid

Meer keuzevrijheid voor gebruikers tussen verschillende leveranciers zou volgens de onderzoekers moeten helpen de huidige problemen op te lossen. Verschillende gemeenten experimenteren met meer keuzevrijheid.

Bron: www.skipr.nl

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *