homesitemapcontactA+

Op reis met een handicap

Reisplanner 9292 voor plannen van toegankelijke reis

De app en website van 9292 hebben een nieuwe functie voor het plannen van een reis met het openbaar vervoer voor mensen in een rolstoel of minder goed ter been zijn.

Op reis met een handicapToegankelijk, dat betekent dat de vertrek-, overstap- en aankomsthaltes én voertuigen in je reisadvies geschikt zijn voor bijvoorbeeld een rolstoel. Een mooie stap voor mensen met een functiebeperking

Ook handig trouwens als je bijvoorbeeld reist met koffers of een kinderwagen. Daarnaast staat in het reisadvies welke haltes voorzien zijn van een blinde-geleidelijn.

Introductie

9292 presenteerde de nieuwe planner tijdens InterActie 2017, de jaarlijkse relatiedag die 9292 samen met Translink organiseert. De officiële bekendmaking vond plaats in het bijzijn van Roos Prommenscheckel, ambassadeur van Onbeperkt Nederland. Zij speelt ook een hoofdrol in de video waarmee de nieuwe planner werd gelanceerd.

Zo werkt het

Met de planner kun je een volledig toegankelijke reis plannen. Je vindt de planner onder ‘extra opties’ in het invoerscherm. Bij de extra opties klik je op het rolstoelsymbool en vervolgens plan je je reis.

De toegankelijkheid van treinstations is gebaseerd op de aanwezigheid van assistentieverlening. Je kunt ook feedback leveren op je reis zodat de dienstverlening nog verder kan worden verbeterd.

Bron en verdere hulp: www.supportmagazine.nl

 

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *