homesitemapcontactA+

Parkeerkosten gehandicapten

In Nederland mogen gemeenten zelf bepalen of ze kosten in rekening brengen voor een speciale parkeerkaart en een parkeerplaats voor mensen met een handicap. De verschillen tussen steden zijn enorm.

Het gaat om een parkeerkaart die gebruikt kan worden in de Europese Unie, plus een aantal landen die erbuiten vallen. Kassa deed onderzoek naar 25 grootste gemeenten van ons land en zette op een rij wat de kosten voor de parkeerkaart, parkeerplaats en medische keuring per locatie zijn.

Van niks tot € 638,90

De onbetwiste nummer 1 is Eindhoven. In de Brabantse stad betaal je maar liefst  € 638,90 voor een gehandicaptenparkeerkaart, parkeerplaats en medische keuring. Haarlemmermeer volgt met € 602,66 en op de derde plek staat Tilburg met € 592,37.

Flinke bedragen, die vooral discutabel worden wanneer je kijkt naar de gemeenten waar mensen met een handicap nauwelijks iets tot niets hoeven te betalen voor zo’n parkeerkaart. In het Brabantse Oss is het namelijk gratis, in Ede kost het € 88,50 en n Almere ben je € 110,80 kwijt.

Waarom die grote verschillen?

Een gehandicaptenparkeerkaart kan verstrekt worden na een medische keuring, waaruit moet blijken of de persoon in kwestie in aanmerking komt voor de kaart. Dat er hiervoor en voor het proces van het aanvragen van de kaart kosten in rekening gebracht worden, is begrijpelijk. De vraag is alleen waarom zijn die verschillen zo groot? Je zou er bijna voor verhuizen.

Bron: Supportmagazine

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. dus nu ook een melkkoe voor de gemeente,ze moeten zich schamen
    wij zitten al met exstra kosten en nu ook een melkkoe lekker aso.
    en dat door een lichamelijk beperking.

  2. Behalve deze verschillen in prijs van aanschaf, is het met een invalidenparkeerkaart niet mogelijk om in alle gemeenten gratis te parkeren op een invalidenparkeerplaats.
    Als je ergens naar toe gaat moet je eerst op http://www.gehandicaptenparkeerkaart.nl/ kijken of je wel/niet moet betalen.
    Het zou mooi zijn als hiervoor een uniform beleid komt. Dat scheelt bekeuringen.

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *