homesitemapcontactA+

Personeelstekort in de zorg

Vier op de tien mensen hebben last van personeelstekort in de zorg

Het personeelstekort in de zorg is merkbaar voor patiënten en hun naasten. In een onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland zeggen vier op de tien deelnemers dat ze hier  last van hebben.

Personeelstekort in de zorgDoor het tekort aan personeel moeten ze lang wachten op zorg of ze krijgen verkeerde zorg of niet de zorg die ze zouden willen krijgen. Aan het onderzoek deden bijna achtduizend mensen mee. Van hen gaven er ruim drieduizend aan dat ze merken dat er een tekort aan personeel is in de zorg.

Tekorten zijn er vooral in de verpleeghuiszorg, de zorg aan huis en in de zorg voor mensen die instellingen wonen. Daarnaast speelt het probleem ook in de ziekenhuizen. Lange wachttijden voor een gesprek met een dokter of een ingreep. Dokters met veel haast en afspraken die niet worden nagekomen.

Zorgkaart Nederland

Dat beeld van de ziekenhuizen strookt met het beeld dat uit een analyse van ZorgkaartNederland naar voren komt. Daar ging in 2016 en 2017 anderhalf procent van de waarderingen over personeelstekorten. Lang wachten op een afspraak of in de wachtkamer wordt het meest genoemd. Haastige behandelaars en slechte communicatie over de behandeling of de wachttijd worden ook vaak genoemd.

Uit de eerdere analyse van ZorgkaartNederland bleek dat patiënten vaak heel lang moeten wachten bij bepaalde specialisten, zoals oogheelkunde en reumatologie, omdat er daar te weinig van zijn. Voor het verminderen van de last die patiënten ervaren is trouwens meer nodig dan een financiële investering.

Bron: www.patientenfederatie.nl

 

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Aallo het klopt dat er personeel te kort is in het verpleeghuis is de werkdruk is te veel te hoog dat is niet leuk je moet vaak lang wachten dat er zorg komt ik hoop dat de zorg veel geld krijgt voor de zorg anders komt het niet goed veel mensen veel rugkrachten
    met vriendelijk groet Anja

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *