homesitemapcontactA+

Praktijkteam palliatieve zorg gaat door

Het praktijkteam palliatieve zorg voorziet nog steeds in een behoefte en gaat ook in 2017 door. Dat schrijft staatssecretaris Van Rijn (VWS) aan de Tweede Kamer.  

Sinds maart 2016 kwamen ongeveer tweehonderd meldingen binnen. Ook gaat het praktijkteam op bezoek bij vertegenwoordigers van patiënten, huisartsen, de GGZ, verstandelijk gehandicapten en gemeenten om te horen wat er beter kan.

Praktijkteam lost problemen op

Het praktijkteam palliatieve zorg beantwoordt vragen van zorgprofessionals over het regelen van palliatieve zorg en pakt samen met de regionale vertegenwoordigers van netwerken, verzekeraars en zorgkantoren knelpunten op. Ook is een korte film ontwikkeld die een casus van begin tot het eind in beeld brengt.

Rode draad in het werk van het team is een sterke verbinding tussen mensen die betrokken zijn bij beleid en mensen in de praktijk. Als die goed op elkaar zijn ingespeeld, komt er vaak sneller een oplossing voor een ervaren knelpunt.  Zorgprofessionals, patiënten en naasten kunnen knelpunten rondom de organisatie en financiering van palliatieve zorg melden bij het team.

Wie zijn het praktijkteam

Het praktijkteam bestaat uit vertegenwoordigers van het ministerie van VWS, verzekeraars, netwerken palliatieve zorg, het CIZ en diverse mensen die werken in de dagelijkse praktijk van deze zorg. Zij werken samen, verzamelen knelpunten uit de praktijk en lossen die op. Dat gebeurt in overleg met de betrokkenen.

Bron: Rijksoverheid

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *