homesitemapcontactA+

In reuzenrad voor MS-patiënt

Fp Groot Nieuws

Johan Vlemmix sluit zich op in Reuzenrad voor MS-patiënt

Het reuzenrad op de Pier in Scheveningen is vanaf woensdag 5 april de nieuwe “woning” van Johan Vlemmix. Met het ‘wonen in een reuzenrad’ gaat Vlemmix een nieuw wereldrecord proberen te vestigen. 

Vlemmix sluit zich op voor MS patientAanleiding voor deze recordpoging is een inzamelingsactie voor MS-patiënte Anita Smeets uit Heesch. Om haar ziekte te stoppen wil zij stamceltherapie ondergaan maar deze therapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars.

“Na mijn eerste gesprek met Anita wilde ik direct meehelpen om zoveel mogelijk geld in te zamelen zodat ze toch deze behandeling kan ondergaan”, aldus Johan Vlemmix.

Door zich meer dan 50 uur op te sluiten in het reuzenrad, probeert hij via sponsoring en allerlei acties zoveel mogelijk geld op te halen. ,,Door zo in het nieuws te komen, hoop ik niet alleen van waarde te zijn voor Anita, maar misschien wel voor meer mensen die lijden aan MS. Hopelijk gaan zorgverzekeraars inzien dat zij deze stamceltherapie moeten vergoeden.’’

Johan Vlemmix zal op woensdag 05 april om 10.00 uur intrek nemen in zijn tijdelijke nieuwe woning. Vrijdagavond om 20.00 uur gaan de deuren weer open en is het nieuwe record gevestigd. SkyView de Pier blijft deze dagen gewoon geopend tijdens de reguliere openingstijden. Bezoekers kunnen dan ook samen met Johan genieten van het uitzicht. Daarnaast zullen ook verschillende BN-ers aanschuiven. Donaties kan het publiek doen tijdens deze recordpoging bij de collectanten op het reuzenrad of via de website www.keepanitawalking.nl

Bron: www.keepanitawalking.nl en AD.nl

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *