homesitemapcontactA+

Rolstoelafspraken met Transavia

Marc de Hond maakt rolstoelafspraken met Transavia

Marc de Hond heeft in een gesprek met Transavia afspraken gemaakt over Transavia de afwezigheid van rolstoelen in hun toestellen gaat oplossen.

Rolstoelafspraken met transaviaEnkele weken geleden had Marc via Facebook zijn ongenoegen geuit over het gebrek aan goede voorzieningen voor mindervaliden op vluchten van Transavia. De presentator liep hier tegen aan toen hij zelf op een vlucht niet naar het toilet kon.

Volgens het protocol van Transavia zou een gehandicapte passagier door medereizigers naar het toilet getild moeten worden. Andere vliegmaatschappijen hebben vaak een kleine, soms opvouwbare rolstoel aan boord voor passagiers die niet kunnen lopen.

Transavia heeft volgens De Hond maandag in het gesprek toegezegd onderzoek te gaan doen naar het aantal mindervaliden dat baat heeft bij een kleine rolstoel aan boord.

Testvlucht

Ook gaat De Hond samen met een aantal andere gehandicapten een testvlucht maken om in de praktijk te kijken of zo’n rolstoel in de praktijk kan werken in de toestellen van de maatschappij. „Wellicht dat de wc’s van Transavia kleiner blijken dan die van bijvoorbeeld de KLM”, legt hij uit. „Dan zou zo’n rolstoel misschien geen uitkomst kunnen zijn.”

In dat geval zou Transavia bij nieuwe toestellen de toiletten en gangpaden anders kunnen inrichten. Ook  dat het toiletbezoek van mindervaliden voortaan geen problemen meer oplevert. Daarnaast gaat Transavia kijken of er een handzaam model rolstoel bestaat dat opbouwbaar mee kan in het bagagerek van haar toestellen.

Tevreden

De Hond laat weten tevreden te zijn met de uitkomst van de gesprekken. „Transavia voldoet op deze manier wat mij betreft aan de wet die voorschrijft dat bedrijven in elk geval enige moeite moeten doen om haar diensten goed te faciliteren voor gehandicapten. De presentator zit sinds vijftien jaar in een rolstoel nadat de zenuwen in zijn ruggenmerg tijdens een operatie bekneld raakten.

Hij maakte de afgelopen jaren meerdere theaterprogramma’s en schreef een aantal boeken over zijn leven in een rolstoel. De Hond plaatste maandagavond een Facebookbericht waarin hij vertelt over zijn gesprek met Transavia.

Bron: Ad.nl

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *