homesitemapcontactA+

Showroom Zorgtechnologie

Showroom zorgtechnologie opent in centrum van Rotterdam

De Showroom ‘Zorg van Nu’ heeft zijn deuren in het centrum van Rotterdam geopend. Gedurende vier maanden kun je op de Lijnbaan 32 kennismaken met slimme zorgtechnologieën.

Showroom ZorgtechnologieSlimme zorgtechnologieën kunnen een grote bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven, het contact met zorgverleners, de regie over de eigen gezondheid en de betaalbaarheid van de gezondheidszorg.

Bijvoorbeeld een programma dat online logopedie aanbiedt, animaties die bijsluiters van medicijnen op een heldere manier kunnen uitleggen en slimme huishoudelijke apparaten die ouderen helpen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Demonstraties

De Showroom laat mensen ervaren welke voordelen er met deze technologieën behaald kunnen worden. Bezoekers kunnen productdemonstraties bijwonen, meedoen aan een quiz en enkele toepassingen om de gezondheid te meten zelf uitproberen.

Ook is er ruimte voor bezoekers om in gesprek te gaan met het ministerie van VWS en bureau Zorginnovatie. De Showroom sluit aan op enkele projecten die al lopen binnen de Gemeente Rotterdam. Volgend jaar is de showroom ook op verschillende evenementen en publieksbeurzen aanwezig.

Bron: Rijksoverheid.nl

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *