homesitemapcontactA+

Slimme incontinentieluier

Philadelphia Zorg en de Deense fabrikant van incontinentiematerialen Abena lanceren samen een ‘slimme luier’ voor dagelijks gebruik.

De Abena Nova luier bevat slimme technologie om het vochtniveau nauwkeurig te meten en biedt daarmee een oplossing voor zorgorganisaties en verpleeghuizen. De slimme luier verlicht het werk van zorgprofessionals en helpt om de kwaliteit van leven van mensen in verpleeghuizen te verbeteren. Philadelphia testte ‘de slimme luier’ uitgebreid uit.

Onderschat probleem

Incontinentie is een onderschat probleem in Nederland. Volgens onderzoek van de universiteit van Maastricht komt het probleem voor bij 48,2 procent van de bewoners in zorgorganisaties en verpleeghuizen. Ongewild urineverlies heeft zowel fysiek als mentaal een grote impact op het leven van de cliënten.

De Abena Nova bevat slimme technologie die continue veranderingen in het vochtniveau van de luier tot op de milliliter nauwkeurig registreert. Aan elke luier is een discreet apparaatje verbonden dat draadloos de zorgprofessionals informeert over de status van de luier in de Abena Nova App. De tijdsbesparingen die het gebruik van de slimme luier oplevert geeft hen meer tijd voor zorg op maat.

Bron: Nationalezorggids

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *