homesitemapcontactA+

Toegankelijkheid Gemeenten

Nominatie Meest Toegankelijke Gemeenten

Ermelo, Hardenberg, Zwolle, Katwijk en Goes zijn genomineerd voor de verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland, maakte minister De Jonge (VWS) via Facebook bekend.

toegankelijke gemeentenBegin maart 2018 wordt duidelijk welke van de vijf gemeenten zich een jaar lang  ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’ mag noemen. Mensen met een beperking en hun verwanten konden tot en met 17 december de toegankelijkheid van hun gemeente beoordelen via een korte online vragenlijst.

De vragenlijst bestond uit stellingen met betrekking tot de toegankelijkheid van het stadhuis, openbaar vervoer, sportaccommodaties, de begrijpelijkheid van brieven die de gemeente haar burgers stuurt, enz.

Verdiepend onderzoek

De vijf genomineerde gemeenten worden de komende maanden onderworpen aan een verdiepend onderzoek. Denk daarbij aan de toegankelijkheid van het vinden van werk, een geschikte woning, het volgen van een opleiding en het kunnen meedoen aan vrije tijdsactiviteiten.

Belang van een toegankelijke samenleving

De verkiezing is een initiatief van de campagne ‘Nederland Onbeperkt en Ongehinderd’.  Doel van deze verkiezing is gemeenten op een positieve manier aanspreken op het belang van een toegankelijke samenleving voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en zintuiglijke beperking.

Bron Supportmagazine.nl

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *