skip to Main Content

Sollicitatiegesprekken

Training: zonder vooroordelen sollicitatiegesprek houden

De meeste mensen met een arbeidsbeperking willen graag aan het werk en veel werkgevers zijn welwillend om kandidaten uit deze groep in dienst te nemen. Toch krijgen maar weinig mensen met een beperking een betaalde baan.

Training om zonder vooroordelen een sollicitatiegesprek te houdenOnbewuste vooroordelen en onduidelijkheid over wetgeving spelen hierbij een grote rol. Het College voor de Rechten van de Mens en Ieder(in) lanceren een training voor werkgevers: ‘Selecteren zonder beperking’.

Selecteren zonder beperking

Werkgevers die werknemers met een beperking in dienst willen nemen, weten niet altijd hoe ze dit kunnen aanpakken. Tegelijkertijd zijn er veel vooroordelen over mensen met een beperking. Zij zouden vaker ziek zijn, extra tijd en aandacht vragen en de werkgever extra geld kosten.

Het College voor de Rechten van de Mens én Ieder(in) bieden een training aan voor werkgevers en HR-professionals. Tijdens deze training onderzoeken de deelnemers hun eigen onbewuste denkbeelden over mensen met een beperking. Ook komen praktische mogelijkheden aan bod om de werving en selectie inclusiever te maken.

De training bestaat uit:

  • Bewustwording: wat zijn mijn eigen denkbeelden over mensen met een beperking en wat is het effect daarvan op het personeelsbeleid in mijn organisatie?
  • Juridisch kader: aan de hand van casuïstiek wordt onder meer de wetgeving over gelijke behandeling en bevordering van de arbeidsparticipatie van mensen met een beperking uitgelegd. Ook het VN-verdrag handicap, de banenafspraak en de Quotumwet worden besproken.
  • Praktische tools om het eigen HR-beleid inclusiever te maken. Deelnemers oefenen bijvoorbeeld met het voeren van een sollicitatiegesprek met een kandidaat met een beperking en het opstellen van toegankelijke vacatureteksten.

Het programma van de training wordt in overleg met de trainers op maat samengesteld.

Aanmelden of meer informatie? 
Neem contact op met Claartje Thijs van het College voor de Rechten van de Mens, via training@mensenrechten.nl of tel. 030 – 888 38 88.

Het College voor de Rechten van de Mens ontvangt dagelijks vragen en klachten over discriminatie van mensen die op zoek zijn naar een baan. Meer informatie: www.mensenrechten.nl

Ieder(in): behartigt de belangen van mensen met een handicap of chronische ziekte. Haar achterban bestaat uit meer dan 250 lidorganisaties.  Bron en meer informatie: www.iederin.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top