homesitemapcontactA+

Uitstel medische hulp

Nederlanders (20%) stellen medische hulp uit wegens geldtekort

Meer dan twintig procent van de Nederlanders heeft weleens medische hulp uitgesteld wegens geldgebrek, en 15 procent heeft zijn medicijnen niet opgehaald vanwege geldgebrek.

Uitstel medische hulp“De cijfers laten zien dat een flink gedeelte van de Nederlanders problemen heeft met het betalen van de ziektekosten”, aldus Vince Franke van www.Acties.nl. “Ondanks dat zorgverzekeraar DSW deze week bekendmaakte dat zij volgend jaar een lagere premie en eigen risico rekenen, is er nog steeds sprake van een eigen risico dat niet drastisch lager is dan voorheen. Een deel van de Nederlanders heeft financieel geen ruimte voor een eigen risico.”

Goedkopere zorgopties

Naast het uitstellen van medische hulp en het niet ophalen van medicatie bij de apotheek, heeft 20 procent van de Nederlanders weleens een voordeligere aanbieder gezocht voor een medische behandeling. “In veel branches schieten de vergelijkingssites als paddenstoelen uit de grond, maar in de zorgsector gebeurt dat veel minder”, aldus Franke. “Ga je bijvoorbeeld verder kijken naar een goedkopere optie als je huisarts je heeft doorverwezen naar een specifieke behandelaar? Mogelijk gebeurt dit vaker bij behandelaren waar je geen doorverwijzing voor nodig hebt.”

Spaargeld aanbreken

Dertig procent van de respondenten zegt ooit spaargeld te hebben gebruikt voor medische kosten, vrouwen vaker dan mannen (35 % tegenover 24 %). Daarbij stelt 25% van de Nederlandse vrouwen medische hulp uit vanwege geldgebrek, tegenover ongeveer 16 procent van de acht mannen . Franke: “Vrouwen werken vaker parttime en hebben gemiddeld een lager inkomen dan mannen.

Zorgen over de premie

DSW maakte deze week als eerste bekend een lagere premie én eigen risico te gaan rekenen. Het gaat om een paar euro en het is afwachten of de andere verzekeraars volgen. ”Gelderlanders maken zich met 28 procent het minst zorgen. Inwoners van Limburg maken zich aanzienlijk meer zorgen over de zorgpremie dan de rest van Nederland (42 procent).

Acties.nl helpt consumenten om te besparen op online aankopen door de actuele kortingscodes, aanbiedingen, sales, deals en kortingsbonnen te verzamelen van meer dan 1.000 webshops. Daarnaast biedt de website interessante bespaartips voor de meest uiteenlopende zaken, zoals vakanties, boodschappen en kleding.

Bron: www.acties.nl

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *