homesitemapcontactA+

Ultimatum aan Welzorg

Dertien Brabantse gemeenten hebben Welzorg een ultimatum gesteld. Als de leverancier van hulpmiddelen eind december nog steeds onvoldoende service verleent, kunnen gemeenten het contract opzeggen.

Tussentijds mogen ze er in individuele gevallen voor kiezen om hulpmiddelen elders in te kopen. Dat hebben de zorgwethouders van  deze Brabantse gemeenten met elkaar afgesproken, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Volgens de wethouders zijn de maatregelen nodig vanwege de grote implicaties voor cliënten, “Als je afhankelijk bent van een rolstoel en je moet daar heel lang op wachten of de rolstoel doet het niet, dan is dat heel vervelend”, aldus de wethouder van de gemeente Oirschot.

Problemen

Welzorg erkent dat er problemen zijn met de dienstverlening en de levering van hulpmiddelen. Naar eigen zeggen zijn de langere reparatie- en levertijden het gevolg van een reorganisatie die is ingegeven door bezuinigingen in de WMO en veranderingen in de markt.

Verschillende gemeenten, waaronder Amersfoort, Amstelveen, Utrecht en Zwolle, hebben hun contract met Welzorg al opgezegd als gevolg van de voortdurende problemen bij de zorgleverancier.

Eerder deze maand kwam naar buiten dat Welzorg in 2016 een recordverlies heeft geleden van 19 miljoen euro. Ook daalde de omzet met 8 procent tot bijna 107 miljoen euro.

Bron: Skipr

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *