homesitemapcontactA+

Verbeterde Pgb-site

‘Verbeterde Pgb-site vanaf 2018 is niet realistisch’

Het schiet niet op met de nieuwe, gebruiksvriendelijke website voor houders van een persoonsgebonden budget (Pgb). De organisatie ICTU die de website zou moeten beheren ziet te veel obstakels.

Verbeterde Pgb siteStaatssecretaris Martin van Rijn (VWS) beloofde Pgb-houders vorig jaar dat er een nieuwe gebruiksvriendelijke website zou komen, nadat werd geconstateerd dat het systeem dat de Sociale Verzekeringsbank had opgezet, niet goed functioneerde.

Nieuwe website

Zorgverzekeraar DSW bood aan de nieuwe website te bouwen, op kosten van de zorgverzekeraars. Het is de bedoeling dat DSW de site overdraagt aan het ministerie van Volksgezondheid. Maar de ICTU, die hem in opdracht van het ministerie moet gaan beheren, ziet dat volgens het NRC niet zitten.

Het plan om de website op 1 januari 2018 klaar te hebben is “niet realistisch”. Maar de oplevering uitstellen lost de problemen niet op, omdat de aanpak “onverantwoord is”. ICTU vindt het onverantwoord de website in beheer te nemen en al helemaal niet al op 1 januari 2018.

Onderlinge samenwerking

Volgens de ICTU hebben de betrokken partijen geen goede afspraken gemaakt over de eisen waar de website aan moet voldoen. De  samenwerking tussen gemeenten en de SVB zou gebrekkig zijn.

Ook zou het systeem dat DSW bouwt, niet goed aansluiten op het systeem van de SVB, die verantwoordelijk blijft voor de uitbetaling van de Pgb’s.

Bron: Skipr en NRC-Handelsblad

 

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *