homesitemapcontactA+

Verrassing versus klap

Positieve verrassing voor Mylan – klap voor Teva

Farmagigant Mylan meldt dat een Britse rechtbank het bedrijf goedkeuring heeft verleend om de generieke versie van Copaxone, het stermedicijn tegen MS van het Israëlische concern Teva, in Europa op de markt te brengen.

Verrassing versus klapVoor Mylan is deze onverwachte beslissing een belangrijke mijlpaal. Het betekent dat zij wereldwijd  mensen met MS een hoogwaardige generieke versie van het medicijn Copaxone kan bieden tegen een lagere prijs dan het oorspronkelijke medicijn van Teva.

Bovendien zal de Britse goedkeuring in de toekomst een weg banen voor Mylan per injectie toe te dienen Glatirameer Acetaat 40 mg. Dit is de generieke versie van Copaxone 40 mg die door Teva met groot succes op de markt is gebracht.

Teva

Teva gaat in beroep tegen de beslissing van de Britse rechtbank. In 1996 heeft zij het medicijn onder de merknaam Copaxone gelanceerd. Nog steeds wordt het middel wereldwijd het meest voorgeschreven bij MS.

De Britse goedkeuring van Mylans generieke versie betekent een fikse klap voor het Teva-concern. Het octrooi op Teva’s oorspronkelijke versie van Copaxone verstrijkt binnenkort. De versie van Copaxone 40 mg, 3x per week, omvat 85% van haar omzet. Het Israëlische concern verwacht dan ook een belangrijke inkomstenderving.

Bron: www.timesofisrael.com

 

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *