homesitemapcontactA+

Voedingsmiddelen

Voeding En MS

Zeven voedingsmiddelen met positieve invloed op MS-symptomen

Er is geen speciaal dieet voor de behandeling van MS maar er zijn wel voedingsmiddelen die bij MS worden aanbevolen. Een evenwichtig, zorgvuldig gepland dieet is voor mensen met MS best belangrijk.

Vette vis

voeding en MSUit studie is gebleken dat omega-3 vetzuren de progressie van MS kunnen vertragen en het aantal relapsen beperken. Bronnen van omega- vetzuren zijn bijvoorbeeld zalm, makreel, haring en sardines. Voor het gebruik van omega-3 supplementen moet eerst de arts worden geraadpleegd, met name als er nog andere medicijnen worden gebruikt.

Walnoten

Walnoten bevatten meervoudig onverzadigde vetzuren. Zij verlagen het cholesterolgehalte en verminderen risico op hartkwalen. Meervoudig onverzadigde vetzuren verlagen de ernst en duur van relapsen bij MS

Quinoa

Soms kampen mensen met MS met darmklachten. Om dit symptoom te beheersen helpt het 25-30 gram vezels per dag te gebruiken. Volle granen, met name quinoa, bevatten veel vezels. Bovendien bevat quinoa veel ijzer wat bevorderlijk is voor de hersenfunctie.

Pompoenpitten

Veel mensen met MS hebben een verlaagde magnesiumspiegel. Hierdoor kunnen zij last hebben van gevoelloosheid of tintelingen. In pompoenpitten zit veel magnesium net als in spinazie, artisjokken en pure chocolade.

Eieren

Eieren zijn rijk aan vitamine B12. Deze vitamine is belangrijk voor de vorming van rode bloedcellen, onderhoudt het zenuwstelsel en regelt de myelinevorming. Vitamine B12 komt voor in eieren, mosselen, rundvlees en in sommige verrijkte granen.

Magere melk

Magere melk bevat veel vitamine D, net als tonijn en shiitake. Tekort aan vitamine D vormt een risico voor mensen met MS. Het is belangrijk voor de botvorming, controle van de bloedsuikerspiegel en immuniteit.

Bosbessen

Bosbessen, evenals boerenkool en tomaten, zijn rijk aan antioxidanten.  Zij beschermen cellen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

Bron: https://www.healthcentral.com/slideshow/7-best-food-choices-ms?ic=recc

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *