homesitemapcontactA+

Eenzaamheid

Week tegen Eenzaamheid

Vandaag begint de Week tegen Eenzaamheid. Patiëntenfederatie Nederland wil daaraan bijdragen door lid te worden van ‘Coalitie Erbij’, landelijke Coalitie tegen Eenzaamheid.

EenzaamheidDe Coalitie bestaat uit meer dan 30 maatschappelijke organisaties, die samen het thema eenzaamheid agenderen en actie ondernemen tegen eenzaamheid. De Patiëntenfederatie gaat, in samenwerking met de Coalitie, komend jaar meer aandacht vragen voor het complexe probleem van eenzaamheid.

Het hebben van een chronische ziekte is al heel lang bekend als één van de grootste risicofactoren op het ervaren van sterke eenzaamheidsgevoelens. Door veranderingen in de zorg, zoals het langer zelfstandig thuis blijven wonen, kan de eenzaamheid nog doen toenemen. Daardoor is brede maatschappelijke aandacht voor het probleem noodzakelijk.

Donderdag 21 september – 1 oktober

Landelijk komt de aandacht voor het thema eenzaamheid met name samen in de Week tegen Eenzaamheid, die dit jaar wordt gehouden van donderdag 21 september t/m zondag 1 oktober.

Startend met het landelijk Eenzaamheidscongres, worden er in het hele land tal van activiteiten tegen eenzaamheid georganiseerd. Open eettafels, bezoeken, bijeenkomsten, lezingen, scholing: er gebeurt veel in de Week tegen eenzaamheid.

Meer informatie: www.eenzaam.nl en www.zorgtegeneenzaamheid.nl

Bron: www. patientenfederatie.nl

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *